Sportolás a koronavírus alatt

Sportolás a koronavírus alatt

Mit tett a sporttal a koronavírus

2021. május 15. - Dani222

 

Miután 2020-ban itthon is megjelent a koronavírus, így szinte minden sporteseményt felfüggesztettek hazánkban, hogy még jobban csökkenteni tudják a kontaktokat az emberek között. Én már kiskorom óta kézilabdázom, szóval ezek a korlátozások engem is érintettek és ennek a sportnak az intézkedéseiről tudok a legtöbbet mesélni.


Nálunk a járvány elején nem lehetett menni edzésre értelem szerűen, ezért az edzők minden nap küldtek feladatokat a számunkra, hogy a testünk ne szokjon el az edzéstől. Azért is volt erre szükség, mert mindenki úgy tervezett, hogy ez csak egy idéglenes állapot és hamarosan vissza lehet menni a pályára. Viszont szövetség pár hét múlva mikor közelített a nyár minden bajnokságot befejezettnek nyilvánított. Nem hirdettek bajnokot nem lettek kiesők és nem lettek feljutók sem felnőtt sem utánpótlás korosztályban. Így a megszokottól hosszabb nyári szünet várt ránk. De ez nemzetközi szinten is érvényes volt, hiszen a Bajnokok Ligája küzdelmeinek is véget vetettek. Olyannyira, hogy a nőknél később sem került lejátszásra a további mérkőzések így 2019/2020-as szezonban nem lett női bajnok. A férfiaknál is hasonló volt a helyzet, csak annyiban volt más, hogy a Final 4 megrendezésre került decemberben így abban a sorozatban lett bajnok.Bajnokok Ligája- beharangozó - 13. forduló - Handballexpert


Az őszi szezon viszont már elkezdődhetett, annyi kikötéssel, hogy mindenhol szigorúan zárt kapus mérkőzések lehetnek minden szinten. Természetesen nemzetközi meccsek is lebonyolításra kerültek még szigorúbb szabályozással. Viszont mivel megérkezett a harmadik hullám, ezért a szövetség úgy határozott, hogy felnőtt bajnokságokon kívül az összes utánpótlás küzdelmet befagyassza egy hónapra. Mivel nem javultak a járványügyi adatok ezért még egy hónappal eltolták az újrakezdést, és végül úgy döntött a szövetség, hogy ismét a tavalyi helyzethez hasonlóan befejezettnek nyilvánítja az utánpótlás bajnokságokat.

Sajnos ez a helyzet megint érint engem, de remélem, hogy a nyáron sok ember beoltatja magát és már nézők előtt léphetünk pályára.

 www.mksz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://koronaesasport.blog.hu/api/trackback/id/tr2816530190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása